WIDEX BLOG
Protect your hearing when you're flying

Beskyt ørerne og hørelsen, når du flyver

22-05-2019
26-08-2019

En længe ventet ferie kan være udfordrende for dine ører, selv før du når din destination − altså hvis du flyver. Læs om, hvordan du beskytter dine ører og undgår den konstant snurrende lyd i kabinen, mens du drømmer om din velfortjente ferie.
Vi har sagt det talrige gange før, og nu siger vi det igen: Det er vigtigt at beskytte sin hørelse mod kraftige lyde. Det gælder ikke kun i forbindelse med byggeri, koncerter og larmende sportsbegivenheder, men også for din næste flyrejse.
  
Lyden i et almindeligt fly kan hurtigt nå op på det støjniveau, som dine ører maksimalt kan klare, før støjen kan begynde at påvirke din hørelse. Dette niveau er 85 decibel.
   
Ved start og landing kan støjniveauet i flykabinen nå helt op på 105 decibel. Når flyet cruiser i luften, falder støjniveauet til omkring 85 decibel. Hvis det er en lang tur, vil du måske gerne beskytte ørerne.

Sådan beskytter du ørerne mod kraftig støj, næste gang du skal ud at flyve.

1. Tag ørepropper med

Ørepropper er glimrende til beskyttelse af hørelsen og har en god og beroligende effekt, når du flyver. På dit lokale apotek kan du få ørepropper, der er lavet specielt til flyrejser. Hvis du er i tvivl om, hvilke ørepropper du skal vælge, kan du finde en liste over de bedste ørepropper til flyrejsen her.

2. Brug støjreducerende hovedtelefoner

Støjreducerende hovedtelefoner beskytter ørerne, hørelsen og giver dig en mere komfortabel rejse. Med støjreducerende hovedtelefoner får du også mulighed for at lytte til musik, radio og video, mens du er oppe i luften − du vælger selv. Her er Forbes' liste over de bedste støjreducerende Bluetooth-hovedtelefoner.

3. Reserver et gangsæde tæt ved flyets næse

De forreste rækker er populære og det mest støjsvage sted på flyet, fordi de befinder sig længst væk fra motorerne. For god ordens skyld skal det siges, at den forreste kabys normalt er det sted, hvor besætningen klargør serveringen af mad og taler sammen under rejsens mere stille stunder. Så der kan stadig være lidt støj − bare en anden form for støj.
   
Støjen ved gangsæderne er desuden flere decibel lavere end ved vinduessæderne, så hvis udsigten ikke er vigtig for dig, bør du vælge et gangsæde.
 
Vi kan dog ikke sige noget om, hvor støjende medpassagererne vil være.

Du overvejer måske at tage toget i stedet for?

Ok, så er dette ikke ligefrem et tip til, hvad du skal gøre, når du flyver. Men har du problemer med hørelsen eller bare ikke kan klare støjen i kabinen, kan du overveje at tage toget i stedet for flyet. Især hvis destinationen ikke er så langt væk.
   
Uanset hvilken rejseform du vælger, ønsker vi dig en rigtig god tur!

Referencer:

https://www.nidcd.nih.gov
http://www.bbc.com
http://www.bbc.com

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig Widex nyhedsbrev og få tips, nyheder og tendenser om høretab og høreapparater.

Tilmeld dig her

Vælg land/region

Widex A/S
Nymøllevej 6
3540 Lynge
Danmark
Tlf. 44 35 56 00