WIDEX BLOG
Dating with hearing loss

Fem tips til en perfekt date, selvom du lider af høretab

14-01-2019
26-03-2020

Lider du af høretab, og skal du på date? Hørenedsættelse er en meget personlig ting, som det kan være svært at dele med sin nye udkårne. Og daten kan være noget af en udfordring i sig selv!
Men med en smule planlægning kan du komme langt. Her er fem tips, som kan give dig al den selvtillid, du har brug for til din næste date, selvom du bruger høreapparater.  

Tip nr. 1: Du vælger stedet

Kender du en hyggelig lille lokal restaurant? Et stille og romantisk sted? Så er det sikkert et godt sted at mødes. Sørg for at bestille et bord væk fra køkkenet og eventuelle højttalere, så du kan koncentrere dig om at lytte til din date. Undgå klubber og andre støjende steder, hvor du kan have svært ved at høre.

Tip nr. 2: Lad være med at bluffe

Sagde din date lige, ”Jeg elsker dig”, eller ”Jeg elsker rejer”? Forsøg ikke at lade som om, du har hørt, hvad din date sagde, hvis det ikke er tilfældet. Det kan blive ret pinligt. Bed din date om at sige det igen, så du er sikker på, du har hørt rigtigt.

Tip nr. 3: Sørg for at have øjenkontakt

Det er altid rart at kigge hinanden dybt i øjnene på en date – ikke mindst hvis du lider af høretab! Det hjælper dig med at fornemme stemningen og situationen, og du kan måske endda også mundaflæse. Forsøg at få din date til at se dig ind i øjnene, når I snakker, så du kan få det hele med.

Tip nr. 4: Vær ærlig omkring dine høreapparater

Ville du måske se ned på en date, som bruger briller? Sikkert ikke. Det bør være det samme med høreapparater. Fortæl om dine høreapparater med stolthed. Hvem ved – måske synes din date, at de bare gør dig endnu mere charmerende.

Tip nr. 5: Vær direkte

Hvornår og hvordan skal du fortælle din date om dit høretab? På jeres første date? Efter et par uger? Det kan være vanskeligt at beslutte, hvornår man skal fortælle om sit høretab, men det er altid bedst at komme din date i forkøbet og selv fortælle om det. Hvis du bruger en fjernbetjening eller ofte justerer dine høreapparater, undrer din date sig måske over, hvad du laver. Det er aldrig godt at give indtryk af, at man har noget at skjule.

Rigtig god fornøjelse med din date!

TILMELD NYHEDSBREV

Tilmeld dig Widex nyhedsbrev og få tips, nyheder og tendenser om høretab og høreapparater.

Tilmeld dig her

Vælg land/region

Widex A/S
Nymøllevej 6
3540 Lynge
Danmark
Tlf. 44 35 56 00